Кадър Dmitry A. MottlГърция има силна и боеспособна армия, но въоръжаването

...
Кадър Dmitry A. MottlГърция има силна и боеспособна армия, но въоръжаването
Коментари Харесай

Гърция се въоръжава заради Турция: Купува още изтребители Рафал

Кадър Dmitry A. Mottl

Гърция има мощна и боеспособна войска, само че въоръжаването й продължава. 

Гърция разгласи, че възнамерява да закупи още шест изтребителя „ Рафал ” (Dassault Rafale), до момента в който напрежението с Турция продължава да се разраства в Източното Средиземноморие, съобщи „ Дейли Сабах ”.

Атина към този момент е поръчала 18 от самолетите. „ Скоро ще имаме 24 “, сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в тирада в Солун, излъчена по гръцката телевизия. Гърция и Турция се приближиха до военна борба поради сондажи на газ в Източното Средиземноморие предходната година.

Атина също по този начин взе участие в договаряния за закупуване на четири нови фрегати, съгласно известия на гръцките медии. Турция постоянно е заявявала, че чака съседката ѝ Гърция да предприеме мирни политически решения, а не нападателни. Министърът на защитата Хулуси Акар съобщи неотдавна, че френските самолети втора употреба няма да трансформират салдото на силите в района.

Гърция е заделила 11,5 милиарда евро за рационализация на въоръжените си сили през идващите пет години, в миг на засилено напрежение със прилежаща Турция. Доставката на авансово контрактуваните 18 изтребителя „ Рафал ” - 12 сега в употреба във Франция и шест нови самолета, които ще бъдат издигнати от Dassault Aviation - се чака да стартира в средата на другата година и да бъде приключена за две години.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР